Loading...

dinsdag 24 mei 2011

Waarom bloggen?

Wat is de noodzaak om te Bloggen?

We bellen, smsen, mailen, twitteren, Yammeren, chatten via facebook, gmail, skype en diverse messengers en wisselen documenten, foto's en wetenswaardigheden uit. We communiceren als nooit tevoren. Overkill zou ik zo zeggen. En dan nu bloggen...... Toe maar ... er kan wel meer bij. Nog even en we verdwalen in deze doolhof van informatie en weten helemaal niet meer waar we wat hebben gelaten of waar we met wie praten of informatie delen.

Natuurlijk ben ik er voor om goede communicatiemiddelen tot mijn beschikking te hebben maar het gaat me zo langzamerhand wel wat te ver. Het wordt verdwalen in dit doolhof. Waar zijn de discussies om te komen tot één universeel programma dat alle andere overbodig maakt? Dan zouden we allemaal verlost zijn en weten wat te doen om informatie te delen en te vergaren.

Als we praten over digitalisering heeft iedereen het meteen over standaarden etcetera.... Helaas mis ik dat nog bij deze communucatiemiddelen.

2 opmerkingen:

 1. Er zijn veel manieren van communicatie. Bloggen is er een van. Ik heb hier nog geen gebruik van gemaakt. Of ik dit in de toekomst veel zal gebruiken weet ik nog niet. Ik ga het eerst eens uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij is het niet of / of maar en/en. De ene keer leent mail zich beter voor communicatie en andere keer is twitter een goed medium. Het hangt er ook van af wat je er mee wilt bereiken. Bv twitteren: je wilt dat je volgers weet waar je mee bezig bent, of dat je een vraag hebt waarop de volgers misschien het antwoord weten. Blog zie ik als kanaal waarop je eigen verhaal opzet, je eigen gedachten over iets. De mensen die jou dan volgen, kunnen daarop reageren als het ze aanspreekt.

  Het is wel zo dat je diverse platforms hebt om digitaal samen te werken, zoals Pleio en DWR. En dan is het aan de groep om te bepalen welke platform het beste werkt voor hun doel. En daarin vind ik het wel lastig om mijn weg in te vinden. Dat vind ik wel een doolhof!

  Twitter en Yammer zijn in principe hetzelfde, alleen is Yammer meer voor je werk, want in een besloten omgeving.

  Steeds meer mensen gebruiken minder email (of gmail) en gaan over op facebook of hyves (afhankelijk van doelgroep), omdat hun familie en vrienden dan zo ook op de hoogte blijven van elkaars wel en wee.

  Ik gebruik graag twitter als hotnewsberichten, facebook om mijn familie en vrienden op de hoogte te stellen van mijn dagelijkse wel en wee. En blog gebruik ik als ik iets in mijn hoofd en hart heb wat ik graag kwijt wil aan een breder publiek ipv alleen vrienden van Facebook, bv mensen die mij via twitter volgen.

  BeantwoordenVerwijderen